Бохча с пилешко месо

23/02/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719141
"Пригответе по една вкусна бохча за всеки вкъщи и задължително предвидете допълнително, защото всички ще искат "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 468
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • хляб - 1 бр. (краешник)
  • пилешко месо - 150 г сварено или печено, обезкостено
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • масло - 20 г
  • кашкавал - 40 г
  • портокали - 1/2 бр. малък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да направим бохчата с пилешко месо с по-сух хляб. Издълбаваме краешника и го намазваме с размекнато краве масло.

Трохите слагаме в купа. Пилешкото месо се нарязва на кубчета и отива при трохите. Добавяме и останалите продукти. Кашкавалът настъргваме на едро ренде. Чукваме едно яйце.

Половинката портокал се обелва, отстраняват се ципите и се нарязва на парченца. Прибавяме малко масло. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Сместта се обърква добре с лъжица и пълним с нея издълбания краешник.

Лист алуминиево фолио, предварително намазан леко с краве масло, подгъваме от всички страни, за да се получи нещо като купичка, в която слагаме напълнения краешник.

Печем за кратко във предварително загрята фурна или грил. Когато се запече добре е готово.

Сервираме бохчата с пилешко месо със салата за гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар