Гъбена супа с телешки език

20/02/2014
Кристина Черниковаот Кристина ЧерниковаИноватор / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 059
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешки език - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • гъби - 2 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се слага да ври в 8 ч.ч. вода. Морковите, лукът и целината се накълцват и се прибавят към езика.

Сместа се подправя със сол, черен пипер и дафинов лист. Уврелият език се изважда от бульона и се нарязва на тънки резени.

Гъбите се задушават в маслото и се слагат в бульона, като се варят 15 минути. Добавя се езикът.

Морковите и целината се накълцват на ситно и се прибавят при останалите продукти. Супата се вари, докато морковите омекнат и се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
02.03.2014 16:27
Санчо, ти май си бил доста пиян, като си писал рецептата, а?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв