Пастет от патладжани с чесън

10/03/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 925
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 8 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, набождат се с вилица и се слагат в тава. Покриват се с алуминиево фолио и се запичат на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Когато омекнат, се изваждат и се обелват. Оставят се в гевгир да се отцеждат и да изстинат. Намачкват се с вилица и се овкусяват с начукания чесън, зехтина, солта и лимоновия сок.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!