Пастет от патладжани с чесън

10/03/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 879
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани – 1 кг
  • чесън – 8 скилидки
  • зехтин – 6 с.л.
  • лимонов сок – 4 с.л.
  • сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, набождат се с вилица и се слагат в тава. Покриват се с алуминиево фолио и се запичат на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Когато омекнат, се изваждат и се обелват. Оставят се в гевгир да се отцеждат и да изстинат. Намачкват се с вилица и се овкусяват с начукания чесън, зехтина, солта и лимоновия сок.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар