Гаспачо от диня

27/07/2013
Диди
отДидиНовак
"Чували сте за гаспачо, но едва ли сте опитвали от нашето апетитно гаспачо от диня!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 643
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се бланшират във вряла вода и веднага се потапят в ледена вода, след което се обелват и се нарязват на половинки.
Изстисква се сокът в купа, след което половината от доматите се нарязват на едро, а другата се наситнява.

Динята се нарязва на кубчета и се почиства от семките. Същото се прави и с краставицата.

В блендер или в купа от робот се пасират едро нарязаните домати, 1/2 от динята и краставиците. Пресипват се в купа и се добавят ситно нарязани домати, краставици и динята. Прибавят се оцетът и зехтинът. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

Гаспачато се оставя да се охлади поне за 1 час.

Приготвя се салца: лукът се наситнява заедно с почистената от семето люта чушка. Прибавя се сокът от лайма и ситно нарязаният кориандър. Разбърква се добре.

Студената супа се разпределя по чинии и отгоре се гарнира с приготвената салца и ситно нарязания шнитлаух /сибирски лук/.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мартина Тракова
Определено не бих пробвала. :(
0
0
готвач
готвач
01.08.2013 14:07
Може да се добавят още пъпеш, круша, зеле, целина, бахар, какао, булгур, тиква и маруля. Помията придобива невероятен вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв