Пилешки крилца с пикантен чеснов сос

24/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 234
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки крилца – 12 бр.
  • бульон – 2 ч.ч. пилешки
  • захар – 1 ч.ч.
  • чесън – 8 скилидки
  • люти чушки – 3 бр.
  • нишесте – 4 с.л. пшенично
  • червен пипер – 4 с.л.
  • зехтин – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват със студена вода и се нареждат в тава. Запичат се във фурна на 240 градуса. Лютите чушки се нарязват и се запържват в зехтина.

Добавят се нарязаният на ситно чесън, бульонът, захарта и червеният пипер. При непрекъснато бъркане се сипва и нишестето.

Сосът се вари до сгъстяване и след това с него се заливат крилцата. Сервират се топли.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

стоян
стоян
26.01.2015 16:28
Идеални са
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв