Гъби с бекон и пармезан

18/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • печурки – 450 г
  • бекон – 100 г
  • масло – 40 г
  • чесън – 3 скилидки
  • галета – 2 с.л.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • магданоз – 5 - 6 стръка
  • пармезан – 4 с.л. (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, подсушават и запържват в маслото.

Добавят се нарязаният на кубчета бекон, счуканият чесън, галетата, солта и черният пипер.

Когато беконът се запържи, ястието се сваля от огъня и се поръсва с нарязан магданоз, пармезан и лимонов сок.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
29.01.2016 20:53
Може и с кашкавал, пак стават вкусни
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв