Кюфтета с нахут

26/11/2011
от АлбенНовак
"Щом става дума за кюфтета, още повече нахутени, бройте ни и нас!"
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 126
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода за 12 часа. Ако има люспи се премахват.

Омесете нахута, накълцания ситно лук и останалите подправки и изсипете в блендер. Блендирайте докато се получи добре раздробена гладка смес. Оставете да почива 30 мин.

Оформете плоски обли кюфтенца взимайки смес колкото орех. Готовите кюфтенца оставете около 15 мин. за да запазят формата си.

В дълбок тиган загрейте олио, достатъчно да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата до златисто - кафяво.

Готовите кюфтенца се поставят върху салфетка за да се отцеди олиото.

Приготвяне на соса:

Смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион.

Всички съставки за соса, пасирайте в блендер. Получената рядка маса замразете.

Сервира се с ливански питки и сос от кисело мляко.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 5
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

нели
нели
06.09.2013 11:01
Аз разбрах,че млякото е само за соса,иначе в сместа не се слага мляко...а на фурна дали стават,за да не се пържат?
0
0
Мария
Мария
17.07.2013 01:58
Тези кюфтенца всъщност се наричат фалафели. Аз им добавям и сусам малко. Тайната на приготвянето им е в средата да останат леко сурови.
За соса - за първи път чувам да се слага кисело мляко в тхина (останалите продукти са си за тхина) и да се замръзява.
Не критикувам, споделям опита си. Аз ги обожавам :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти