Маринован калкан на скара

12/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 374
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калкан - 1.2 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате калкана на малки парчета, посолявате го и поръсвате с черен пипер.

Направете марината като смесите зехтина, нарязания лук, чесъна, лимоновия сок, дафиновия лист и виното.

Залейте с нея рибата и я оставете да престои няколко часа на студено.

Печете маринования калкан на скара. Поръсете го със ситно нарязан магданоз и поднесете с резени лимон.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар