Щука, задушена с червено вино

22/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 985
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • щука - 1.3 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 резен
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • бульон - 2 ч.ч. рибен
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • картофи - 600 г
  • гъби - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената риба на парчета. Наредете я в тенджера върху нарязани на колелца лук, моркови и целина.

Сипете виното и бульона, сложете маслото и посолете, Захлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих огън.

Прецедете бульона, прибавете брашното и загрейте отново, докато сосът се сгъсти. Добавете сметаната и разбъркайте добре.

Сервирайте рибата със сварени картофи и гъби, поръсени с чесън. Залейте със соса. Декорирайте по желание с резени лимон.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар