Скумрия на скара с пикантна марината

10/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 970
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете соевия сос, сусама, олиото и меда и разбъркайте. Добавете джинджифила, черния пипер и лимоновата кора.

Почистете скумрията и с остър нож направете няколко разрези. Намажете я със соса. В разрезите поставете лимонова кора.

Сложете така приготвената риба да се пече на скарата за 8-10 мин от всяка страна, като от време на време се маже с маринатата.

Рибата е готова, когато кожата се запече добре и стане лъскава.

Изпечената скумрия се поднася с резени лимон и гарнитура по желание.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар