Рибена чорба с лимон

16/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 340
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г
  • лук - 100 г
  • моркови - 100 г
  • целина - 1 парче
  • картофи - 300 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 2/3 връзка
  • магданоз - 2/3 връзка, пресен
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, поръсва се със сол и сока на половин лимон и се залива с кипяща вода и след 15 минути се изважда

Бульонът се прецежда, а рибата се почиства от костите. Нарязват се лукът, морковите и целината и се задушават в олио. Добавят се картофите и един дафинов лист и се заливат с рибния бульон. Супата се вари, докато омекнат картофите.

Добавя се сварената риба и се вари още 3-4 минути. Супата се поднася с нарязани на ситно копър, магданоз, чесън и резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар