Мариновани патладжани

25/02/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 091
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл) за пържене
  • чесън - 2 скилидки, на филийки
  • градински чай - 10 листа
  • оцет - винен, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязват се крайчетата на патладжаните, режат се на тънки филийки, осоляват се и се оставят в гевгир да се изцеждат около час. Изсушават се и се запичат на грил.

Подреждат се в подходяща чиния за сервиране. Патладжаните се редят на пластове, като между всеки пласт се слага чесън и градински чай.

Патладжаните се заливат с оцет, така че да се покрият напълно. Оставят се да се мариноват за 24 часа.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар