Зеленчуков микс на грил

26/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани – 250 г
  • сол – 1 с.л., едра
  • тиквички – 250 г
  • лук – 250 г
  • цикория – 1 глава, червена (200 г)
  • чушки – 250 г, почистени от семенната част
  • зехтин – 4 с.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • сос от кеперси
  • каперси – 50 г
  • зехтин – 6 с.л.
  • оцет – 1 ч.л., винен
  • люти чушки – 1 бр., червена
  • босилек – 4 листа
  • сол – 1/8 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на дебели филии (5 мм), осоляват се и се оставят в гевгрир да се отцеждат за около час. Тиквичките и лукът се режат на кръгчета.

Червената цикория се разделя на сегменти. Чушките се режат на ленти. Зеленчуците се поръсват със сол, черен пипер и зехтин. Пекат се на грил около 10 мин.

Сос от каперси: Каперсите, зехтинът, оцетът, лютата чушка, босилекът и солта се пасират до получаването на гладка смес.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар