Сладкиш с бишкоти и Маскарпоне

01/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 119
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една пълна супена лъжица какао се разтваря в малко от прясното мляко, предварително затоплено. Долива се останалото студено прясно мляко и се добавя ромът.

Маскарпонето и сметаната се смесват с пудрата захар до получаването на гладък крем.

В правоъгълна тавичка се нареждат половината от бишкотите, като всяка се потопява за по секунда от двете страни в прясното мляко. Отгоре равномерно се разпределя половината от крема и се поръсва обилно с какао.

Редите втори пласт от бишкоти и отгоре заливате с останалата половина от крема. Поръсвате отново с какао, завивате с фолио.

Оставяте сладкиша да престои в хладилника 5-6 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Petya Angelova
Petya Angelova
07.04.2014 17:30
Вкусен десерт!
0
0
Тихомир
Тихомир
01.04.2014 15:31
Не пише колко пудра захар се слага.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв