Чийзкейк Зебра

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Чийзкейк Зебра1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Приготвили сме ви един невероятен чийзкейк, който грабва с визия и вкус"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г счукани
  • масло - 100 г краве
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • крема сирене - 300 г
  • ликьор - 200 мл яйчен или по - малко
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се разбъркват с какаото и стопеното краве масло. Получената смес се разпределя по стените и дъното на форма и се слага в хладилника.

Яйцата се разбиват с пудрата захар до побеляване. Добавят се разбитото сирене и ликьорът.

Половината от крема се отделя в друга купа.

Шоколадът се разтопява и се слага в едната купа.

Разбърква се, докато се получи гладка смес. Двата крема се сипват едновременно върху блата, като се редуват във вътрешни кръгове, за да се получи ефектът „зебра”.

Чийзкейкът се пече 50 минути на 170 градуса. Изважда се да изстине и се слага в хладилника за 6–7 часа.

Чийзкейкът Зебра е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
32
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

златка
златка
Какъв е този ликьор . Никога не съм чувала за това .
25.05.2015 15:08
5
Гергана
Гергана
Според всички рецепти за чийзкейк, които съм правила, крем сиренето трябва да е два пъти повече, ликьора, по- малко, маслото за блата два пъти повече.... нямам думи за тази рецепта
23.03.2014 08:33
5
Пепа
Пепа
Наистина не се получи, не го правете само се хабят продуктите, а те никак не са евтини
13.03.2014 09:45
12
3
Ани
Ани
нещо не е както трябва тази рецепта, не се получи
08.03.2014 15:20
7
3