Чийзкейк с вишни и канела

28/03/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор3141037
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 и 1/5 опаковки
  • масло – 1 пакетче
  • канела – 1/2 ч.л.
  • крема сирене – 500 г
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 и 1/4 ч.ч.
  • ванилия – 1 пакетче
  • вишни – 250 г без костилки
  • лимонов сок – от 1/2 лимон
  • кафява захар – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити се разбъркват с канелата и стопеното масло. Сместа се разстила по дъното и стените на форма и се оставя в хладилника.

Разбитото крема сирене се смесва със захарта, ванилията и разбитите яйца. Всички съставки се разбиват, докато се получи пухкав крем.

Блатът се покрива с крема и се пече един час на 170 градуса. Оставя се на хладно, за да изстине. Междувременно вишните се слагат на слаб огън с 1/2 ч.ч. вода, кафявата захар и лимоновия сок.

Сместа се вари, докато сиропът се сгъсти. След това се вадят вишните и се подреждат върху кейка. Поливат се със сварения сироп и десертът се връща на хладно.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар