Чийзкейк с банани, ягоди и шоколад

27/05/2014
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 202
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити – 1 ч.ч. кокосови (натрошени)
  • лешници – 1 ч.ч. счукани или други ядки
  • масло – 1 пакетче, краве
  • сирене – 700 г филаделфия
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 3 бр.
  • ванилия – 1 пакетче
  • банани – 1/2 ч.ч. смлени
  • ягоди – 1/2 ч.ч. смлени
  • шоколад – 60 г
  • какао – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме натрошените бисквити и лешници с разтопеното краве масло. Разстиламе сместа по стените и дъното на форма и печем блата 7 минути на 175 градуса.

Разтапяме шоколада заедно с какаото. Смесваме разбитото сирене с ванилията, разбитите яйца и захарта. Разбиваме получената смес и я разделяме на три части. В първата слагаме банановото пюре и разбъркваме.

Във втората сипваме ягодовото пюре и отново разбъркваме. В третата сипваме шоколадовата смес и разбъркваме. Изсипваме върху блата първо шоколадовия крем и печем 25 минути на 160 градуса.

След това изсипваме банановия крем и печем 25 минути на същата температура. Накрая изсипваме ягодовия крем и печем още половин час. По желание може да изсипете пластовете и да ги печете в обратен ред. Изстиналия чийзкейк оставяме в хладилника за една нощ.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар