Бисквити по руски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Бисквити по руски1 / 2
07/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Хрупкави и ароматни - вярваме, че тези бисквити ще ви пленят"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 175 г
  • яйца - 1 бр.
  • какао - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. смлян
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • За глазурата
  • яйца - 1 бр. (само белтъка)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • мазнина - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта до пухкава смес. Прибавете яйцето, какаото, джиджифила, канелата и карамфила. Бъркайте до получаването на гладка смес и сипете пресятото с бакпулвера брашно. Омесете гладко тесто и го оформете като топка. Завийте го във фолио и го сложете в хладилника да се стегне за около 2 часа.

Разточете тестото на кора с дебелина 7-8 милиметра. Изрежете фигурки с помощта на формичките за сладки. Пригответе глазурата като разбиете охладеният белтък на гъст сняг. След това към него добавете захарта и лимоновия сок.

С помощта на пош нанесете глазурата върху бисквитите. Печете на предварително загрята слаба фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татьяна
Татьяна
Това са пряники!
21.04.2014 23:57
1