Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лимонов пай с бишкоти

Лимонов пай с бишкоти

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Лимонов пай с бишкоти1 / 2
09/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Трудно ни се откъсва от душата парче от лимоновия пай с бишкоти, но за вас ще направим изключение"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • брашно - 8 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • шоколад
  • бишкоти - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с 2 ч.ч. захар. Постепенно се прибавят 8 с.л. брашно и 2 ч.ч. топла вода. Всичко се разбива върху слабо загрят котлон, докато се сгъсти.

Прибавят се сокът и настърганата кора от 1 лимон и се оставя да изстине. Бишкотите се потапят в прясно мляко и се подреждат във форма. Отгоре се разстила лимоновия крем.

Белтъците се разбиват със 6 с.л. захар до сгъстяване, разстилат се върху сладкиша и отгоре се настъргва шоколад.

Поднася се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: