Постен Сач

24/02/2018
"Толкова вкусен постен сач, че изобщо няма да забележите липсата на гарнитура, като пържоли например "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 085
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и печурките и ги нарежете на филийки, лентички, резенчета. Отделете доматените парченца, които ще поставите направо върху сача.

Патладжана накиснете предварително в подсолена вода, след което изплакнете, за да отстраните горчивият вкус.

Посолете зеленчуците и ги мариновайте със зехтин.

Оставете ги за около 20 минути, за да поомекнат. Загрейте грила и ги изпечете от двете страни.

Наредете зеленчуците върху сача, като добавите царевицата и маринованите гъби. Добавете 1-2 с.л. от гъбената марината.

Сложете студеният сач в студена фурна, след което включете фурната и запечете за около 30-35 минути до готовност.

Преди поднасяне гарнирайте с копър, магданоз и резен лимон.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар