Зеленчукова темпура

26/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Тесто
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.(250 мл)
  • сол - на вкус
  • брашно - 1/4 ч.ч. (180 г), обикновено
  • Зеленчуци
  • артишок - 4 бр., почистени и нарязани на половинки
  • лук - 6 глави, шалот, нарязани по дължина
  • патладжани - 2 бр., на дебели филии
  • моркови - 2 бр., на къси парченца
  • тиква - 400 г, почистена, на тънки филии
  • олио - 3 ч.ч. (750 мл)
  • соев сос - на вкус
  • хрян - сос
  • джинджифил - настърган
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто за паниране: Яйцето се разбива с водата и солта. Постепенно се добавя брашното. Добре се разбърква. Оставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа.

Загрява се олиото. Зеленчуците се потопяват в приготвеното тесто и се пържат на малки порции около 7 мин. Вадят се с решетъчна лъжица.

Поднасят се със соевият сос, соса с хрян и лимоновия сос с джинджифил за топене.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар