Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени зеленчуци в тесто

Пържени зеленчуци в тесто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Пържени зеленчуци в тесто1 / 2
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 125 г
  • мая - 15 г, прясна или 1 пакетче (7 г), суха
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч., топло
  • брашно - 3/4 ч.ч. (125 г), обикновено
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • лук - 2 глави, на отделни кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на едро. Маята се разтваря в 2 с.л. от прясното мляко. Оставя се за 10 мин. да шупне.

Добавя се брашното, жълтъкът и солта. Прибавя се и останалото прясно мляко.

Разбиват се белтъкът на сняг и се смесва внимателно с тестото.

Тиквичките и лукът се потапят в тестото и се пържат в зарятата растителна мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: