Пържен артишок

30/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 589
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • артишок - 8 бр., големи
  • лимони - 1 бр., на сок
  • олио - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Артишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре.

Артишокът и лукът се пържат в загрято олио около 15 мин. Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат върху кухненска хартия.

подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!