Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак суфле с Пармезан

Качамак суфле с Пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Качамак суфле с Пармезан1 / 2
27/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
41 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Качамак суфле
  • брашно - 3/4 ч.ч. (125 г), царевично
  • сол - на вкус
  • вода - 1 2/3 ч.ч. (400 мл)
  • белтъци - 6 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • пармезан - - 1 3/4 ч.ч. (215 г)
  • Сос
  • пармезан - 2 1/3 ч.ч. (300 г)
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. (100 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Качамак суфле: Водата се кипва със солта, като постепенно се добавя царевичното брашно. Бърка се постоянно и енергично. Държи се на огъня около 45 мин., като се бърка през цялото време.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Форма за суфле се маже с масло, поръсва се с галета. Жълтъците се разбиват. Белтъците също се разбиват до образуването на твърди връхчета.

Качамакът се смесва първо с жълтъците, а след това с белтъците. Във формата за печене се изсипва 1/4 от сместа и се поръсва с 1/3 от Пармезана.

В такава последователност се продължава до изчерпване на количеството. Най-отгоре се поръсва с Пармезана. Пече се около 25 мин.

Сос: Пармезанът се разтопява с прясното мляко, на водна баня. Разбива се добре до получаването на гладък крем. Суфлето се поднася със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Много хубава и богата рецепта. Никога не съм опитвала качамак, тази рецепта вероятно е италиански вариант т.н. полента, който също не съм опитвала. Ще се опитам да го приготвя. Благодаря за споделената рецепта.
19.01.2017 00:33