Банички със сирене

от СузиНовак
10/06/2009
"Класически банички със сирене, които няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо29 105
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 1, 5 ч.ч.
  • масло - 50 гр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 125 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 гр. или кашкавал

Приготвяне

Водата, маслото, солта и пипера се слагат в тенджерка на котлона. Като заври, се изсипва всичкото брашно наведнъж и се бърка с дървена лъжица, докато се образува тесто. Тогава се отдръпва от огъня и се оставя да поизстине, като предварително е прибавено сиренето.

После се прибавят едно по едно яйцата, и се бърка, докато се получи еднородна смес.

С помощта на шприц се правят малки банички, които се редят на разстояние в подмазана тава и се пекат в умерена фурна. Баничките бухват и почти удвояват обема си. Поднасят се топли.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 3
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
феста
феста
20.01.2013 20:49
От това варено тесто се правят толумби,но не и банички.То се пържи а не се пече.Нещо е сгрешила авторката за рецептата!
0
1
tsvetelina
tsvetelina
25.04.2011 04:13
Тази рецепта не е за тази картинка ми се струва. Като се загледаш в нея, тези банички сякаш са от кори.
1
0
aзз
aзз
13.03.2011 11:48
Наистина нещо не е по реда си. Направих ги точно както е описано и като ги извадих не бяха увеличили размера си и бяха сурови в средата, а ги пекох доста време. Защо няма сода ?
0
0
doctor
doctor
04.03.2011 21:15
Много хубави банички.
0
0
Marina
Marina
18.09.2010 15:19
Ето моят начин как ги правя. Продукти: 1 кг. брашно, щипка сол, сирене. Омесват се със студена вода. От готовото тесто се правят малки топки, колкото шепата. От тестото трябва да се направят 14 топки. Намазват се с олио и се започва да се тегли от първата топка. Поръсва се със сирене и се сгъва от ляво, после от дясната страна, от горе и от долу. После прибираш на две.
Слагат се в подмазана тавичка, мажат се с олио или масло и се пекат.
1
0
ммм
ммм
06.05.2010 22:05
Струва ми се, че рецептата е неточна.
0
0
Вили
Вили
14.12.2009 15:04
Картинката сякаш няма нищо общо с рецептата, нали ?
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с