Банички със сирене

10/06/2009
Сузи
отСузиНовак
"Класически банички със сирене, които няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 685
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 1, 5 ч.ч.
  • масло - 50 гр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 125 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 гр. или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, маслото, солта и пипера се слагат в тенджерка на котлона. Като заври, се изсипва всичкото брашно наведнъж и се бърка с дървена лъжица, докато се образува тесто. Тогава се отдръпва от огъня и се оставя да поизстине, като предварително е прибавено сиренето.

После се прибавят едно по едно яйцата, и се бърка, докато се получи еднородна смес.

С помощта на шприц се правят малки банички, които се редят на разстояние в подмазана тава и се пекат в умерена фурна. Баничките бухват и почти удвояват обема си. Поднасят се топли.
подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

феста
феста
20.01.2013 20:49
От това варено тесто се правят толумби,но не и банички.То се пържи а не се пече.Нещо е сгрешила авторката за рецептата!
0
1
tsvetelina
tsvetelina
25.04.2011 04:13
Тази рецепта не е за тази картинка ми се струва. Като се загледаш в нея, тези банички сякаш са от кори.
1
0
aзз
aзз
13.03.2011 11:48
Наистина нещо не е по реда си. Направих ги точно както е описано и като ги извадих не бяха увеличили размера си и бяха сурови в средата, а ги пекох доста време. Защо няма сода ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв