Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен с пармезан и картофи

Огретен с пармезан и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Огретен с пармезан и картофи1 / 2
03/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сочен и с неустоим аромат, защото сме се погрижили да добавим достатъчно пармезан"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г), на парченца
  • пармезан - 250 г, на филийки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (250 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят около 20 мин., докато омекнат. Оставят се да изстинат напълно.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Форма за печене се маже с масло. Картофите се режат на кръгчета по 1 см.

Редят се на пластове, като върху всеки пласт се слага масло и Пармезан. Заливат се с прясно мляко.

Картофите се пекат още около 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: