Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Ягодов сладкиш с бишкоти и бяло вино

Ягодов сладкиш с бишкоти и бяло вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Ягодов сладкиш с бишкоти и бяло вино1 / 2
12/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бишкоти - 250г
  • ягоди - 500г
  • бяло вино - 1к.ч.
  • жълтъци - 4бр.
  • захар - 6с.л.
  • ром - 1с.л.
  • сметана - 1 кофичка
  • пудра захар - 2с.л.
  • ванилия - 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете виното със захарта и оставете настрани да се охлади. Разбийте жълтъците на водна баня и постепенно прибавете виното със захарта. Разбивайте до сгъстяване на сместа и свалете от огъня. Оставете го настрани да се охлади и добавете рома. Разбъркайте отново.

В правоъгълна форма подредете бишкотите по дъното. Върху тях наредете половината от наполовина нарязаните ягоди. Залейте ги с крема. Оставете във фризера за един час.

Разбийте сметаната заедно с пудрата захар и ванилията и залейте сладкиша. Изравнете повърхността и отгоре подредете останалите наполовина нарязани ягоди. Вдигнете сладкиша в хладилник за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: