Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена Супа»Френска супа във фурна

Френска супа във фурна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска супа във фурна1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лук - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • бульон - 3 кубчета зеленчуков
  • ементал - 300 г
  • праз - 300 г
  • масло - 50 г
  • крутони - 100 г
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на колелца и се запържва в мазнината. Добавят се нарязаните праз и чесън, 1 л вода, кубчетата бульон и подправките.

Супата се оставя да поври половин час и се добавя виното.

Прехвърля се в подходяща тава и се поръсва със запържени крутони. Отгоре се поръсва с настърган ементал и се запича до разтопяването му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: