Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Руски бульон със запечен ориз

Руски бульон със запечен ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски бульон със запечен ориз1 / 2
08/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 2 кубчета
  • ориз - 4 с.л.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кубчетата бульон се разтварят в 800 мл вода и се кипват.

Оризът се сварява отделно и когато е готов, се добавя настърганото сирене, маслото и яйцето.

Сместа се пресипва в тавичка и се запича във фурната. Нарязва се на парчета.

Супата се сервира, като във всяка купа се слага по едно парче от запечения ориз и се залива с бульон. Всяка порция се посолява и се поръсва с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: