Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа по испански

Пилешка супа по испански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пилешка супа по испански1 / 2
09/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Сгряваща пилешка супа по испански - предложение, което ще ви впечатли!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 парче
  • бульон - 2 л пилешки
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • лимонов сок - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • кориандър - 1 ч.л.
  • тортили - 3 - 4 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото заедно с нарязаните чушки се сварява в бульона с ригана, чесъна и солта. Месото се изважда и нарязва, а бульонът се прецежда.

Зеленият лук се нарязва и запържва в мазнината. Залива се с бульона и се добавят нарязаните на кубчета домати и месото.

Сипват се лимоновият сок, кориандърът, черният пипер и препечените и нарязани на лентички тортили. Супата се вари още 3 минути и се сваля от котлона.

Пилешката супа се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: