Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата от смесени зеленчуци

Салата от смесени зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Салата от смесени зеленчуци1 / 2
13/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • рукола - 200 г
  • гъби - 100 г, припънка
  • хляб - 2 филии, бял, на малки кубчета
  • масло - 1 с.л.
  • маслини - 1/2 ч.ч., без костилки
  • чушки - 1 бр., жълта, нарязана тънко
  • моркови - 3 бр.
  • орехи - 2 с.л.
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се къса, хлябът се запържва в маслото.

Марулята и руколата се слагат в подходяща чиния за сервиране, върху тях слагат маслините и гъбите.

Чушките и морковите се редят по краищата на чинията.

Поръсва се с боровите ядки и със зехтин и лимон, а най-накрая се поръсва с крутоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: