Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с цвекло и картофи

Салата с цвекло и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Салата с цвекло и картофи1 / 2
01/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 кг салатно
  • картофи - 500 г, сварени и обелени
  • чесън - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се вари в подсолена и вряща вода около 60 мин. Режат се на тънки филийки. Картофите се варят необелени, след като се обелят се намачкват.

Прибавя се чесънът, зехтинът и лимоновият сок. Поръсва се със солта и пипера.

В подходяща чиния за сервиране се реди червеното цвекло, а по средата се слага от картофената смес. Салатата се оставя за 30 мин. в хладилника преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: