Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата със сос Горгонзола

Салата със сос Горгонзола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Салата със сос Горгонзола1 / 2
25/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Свеж вкус, много витамини и неустоим млечен сос - перфектната пролетна салата"

Необходими Продукти

  • резене - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 връзка
  • ябълки - 1 бр., изчистена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 6 с.л.
  • горгонзола - 180 г, на кубчета
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Резенето се чисти, като се отстраняват твърдите му части, след което главите му се режат на две. Мият се със студена вода, режат се на парчета 3 мм.

Морковите се режат на тънки жулиени. Целината се чисти, като се отстранят твърдите части, реже се на ситно. Ябълката се реже на клиновидни парчета. Зеленчуците, ябълката, чесънът се слагат в подходяща чиния за сервиране.

Осолява се, прибавят се черен пипер, лимоновият сок и 2 с.л. от зехтина. Сиренето се разтапя с останалия зехтин на бавен огън и се заливат зеленчуците с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: