Градински зеленчуци

25/06/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо967
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняват се външните листа на артишока и мъхестата част. След като се разполовят, сърцевините се слагат в студена вода и се добавя към нея лимоновият сок. Целината, карфиолът, морковите, тиквичките, лукът и гъбите се смесват.

След като се изцеди добре, артишокът се добавя към останалите зеленчуци. Зехтинът, оцетът, чесънът и пиперът се слагат в голяма тенджера. Подправките се запържват и се слагат най-накрая.

Зеленчуците се добавят в тенджерата и се заливат с кипяща вода. Оставят се на огъня около 10 мин. и се запазва водата, в която са врели.

Изцеждат се и се прехвърлят се в салатиера и се заливат с водата, в която са врели. Оставят се да изстинат напълно и след това се слагат в хладилника да престоят около 2 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!