Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди с вино и домати

Скариди с вино и домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Скариди с вино и домати1 / 2
28/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л.
  • зелен лук - 8 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 700 г
  • риган - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, но оставете опашките им цели.

След това загрявате олиото в голям тиган и пържите скаридите, лука и чесъна, докато скаридите променят цвета си. Прехвърлете в голямата купа.

В същия тиган сложете виното и оставете да къкри, докато остане наполовина. Добавете доматената паста и оставете сместа да заври. намалете котлона и оставете открито да покъкри, около 5 минути, докато соса се сгъсти.

Добавете сместа със скаридите и ригана към соса и подправете на вкус. Разбърквайте внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: