Пролетни палачинки

21/02/2011
от ЛилиНовак
"Пролет е, птиците се връщат по родните си места, а от кухнята се носи уникален аромат на палачинки "
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 722
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 3/4 ч.л.
  • вода - вряла 1 ч.ч. или малко повече, ако е необходимо
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • зелен лук - 3/4 ч.ч. накълцан
  • сусам - 2 с.л.
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на кухненския робот изсипете брашното и солта. Като разбърквате, прибавяйте по малко от водата, докато се образува топка.

Извадете тестото, покрийте с влажна кърпа и оставете да почине 30 минути.

Разделете тестото на 2 равни части. Разточете всяка от тях върху набрашнена повърхност, на дебел около 0, 5 см. кръг. Намажете тестото с половината от сусамовото олио, поръсете с половината лук и сусам. Оставете настрани. Повторете същото с другата топка тесто.

В голям тиган загрейте половината фъстъчено масло. Пържете всяка палачинка около 3 минути от всяка страна.

Нарежете палачинките на триъгълници и сервирайте със сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите