Солени кифли с мая

02/03/2014
Ivankaот IvankaНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 540
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Затопляме 1/3 от млякото, размиваме в него маята и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцето и към него прибавяме останалото прясно мляко, олиото, щипка сол, втасалата мая и пресятото брашно.

Замесваме меко тесто и го разделяме на 4 топки, които разточваме с точилка на кори с диаметър 20 см. Разрязваме всяка кора на 4 части, поръсваме всяко парче с част от натрошеното сирене или настъргания на едро ренде кашкавал и завиваме кифли.

Намазваме с олио или покриваме с готварска хартия тава, нареждаме в нея кифлите и ги оставяме да втасат за около половин час. Разбиваме 1 жълтък с малко вода и намазваме втасалите кифли, като между тях слагаме парченца масло.

Печем при температура 150 градуса по Целзий до златист цвят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Sss
Sss
12.01.2016 22:45
И при мен станаха много добри само че и аз вместо прясно мляко сложих бадемово. Станаха много по-ароматни.
0
0
Гюляй Тахирова
Страхотно се получиха,пухкави,хрупкава коричка и мн вкусни!
0
0
Стоянова
Стоянова
26.08.2014 00:55
Много вкусни кифли! Само че аз замених прясното мляко с бадемово, маята с домашно приготвен квас и олиото със зехтин. Станаха перфектни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв