Печени патладжани с винегрет

06/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо991
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани – 1 бр., нарязан на колелца
  • зехтин – 60 мл
  • лук – 1 малка глава червен
  • оцет – 60 мл шери
  • пудра захар – 2 ч.л.
  • риган – 2 с.л. пресен
  • зехтин – 125 мл екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.
Намазнявате двете страни на патладжаните и ги подреждате върху хартия за печене в тавичка.

Печете около 25 минути, като е необходимо да ги обърнете веднъж, за да станат златисти и от двете страни.

През това време смесвате лука, оцета, захарта, ригана и зехтина в малка купичка, подправяте на вкус. С лъжица поставяте от сместа върху всеки патладжан.

Сервирайте патладжаните топли с хрупкави хлебчета.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар