Фиадоне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Фиадоне1 / 2
18/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Още един от любимите ни италиански специалитети - рикота на фурна"

Необходими Продукти

  • рикота - 500 гр.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 гр.
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата заедно със захарта се разбиват добре. Прибавя се рикотата и настърганата кора от лимон. Сместа се разбива отново един път добре.

Излива се във форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

popov
popov
Да те светна става по добре с маскарпоне 500гр и крема сирене 375гр. и по малко яйца 4 на брой когато е готов и се охлади го заливаш с панакота и една ванилия няма да ти е излишна намали захарта на 200гр.и получаваш перфектният десерт.И една забележка печи го на 160гр. за 50 мин.
24.08.2014 01:49
Elina
Elina
Много лек и приятен десерт, със свеж и нежен вкус. Плюс това се приготвя изключително лесно!
28.02.2012 19:50