Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле с червено вино и доматен сос

Пиле с червено вино и доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле с червено вино и доматен сос1 / 2
09/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • масло - 30 гр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешко месо - 750 г
  • гъби - 250 г
  • домати - 800 г от консерва
  • доматена паста - 70 г
  • червено вино - 60 мл.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 125 мл. пилешки
  • босилек - 1/4 ч.ч. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сгорещявате маслото и зехтина в голям тиган, добавяте лука и чесъна и разбърквате, докато лукът омекне. Добавете пилето и бъркайте, докато стане златисто.

Добавете гъбите с доматите, пастата, виното, захарта, черния пипер и бульона и ги оставяте да заврят. След това намалете котлона и оставете да ври, непокрит съда, докато пилето е готово, а сосът леко се сгъсти.

Махнете от котлона, подправете на вкус и поръсете с босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иван
иван
Мариновайте месото със сос Уорчестър, соев сос и пикантина ... става невероятно
24.05.2014 17:06