Крем Брюле с канела

24/03/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 955
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • жълтъци – 8 бр.
  • пудра захар – 220 г
  • прясно мляко – 1.125 л.
  • лимони – 2 ч.л. кора
  • канела – 1 бр. пръчица
  • царевично брашно – 75 г
  • пудра захар – 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на тел разбийте жълтъците и захарта в голяма купа, докато станат на крем.

В тенджера на средна температура разбъркайте 1 литър от млякото с лимоновата кора и канелата. Когато заври, веднага го махнете от огъня. Пасирайте сместа и накрая я прибавете към жълтъците.
Разбъркайте добре царевичното брашно с останалото мляко и също го добавете към другата смес.

Върнете на котлона и разбърквайте, докато заври и се сгъсти.
Налейте сместа в съд за пай, покрийте я и я оставете за поне 4 часа в хладилник.

Преди да поднесете, поръсете с допълнителното количество пудра захар и го сложете да се изпече на грил, докато захарта се карамелизира.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар