Слепени ореховки

22/03/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 338
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (само белтъците)
  • захар - 180 г
  • орехи - 200 г (смлени)

Начин на приготвяне

Разбивате белтъците на сняг с щипка сол. Добавяте захарта и отново разбивате с миксер. Отделяте от сместа 2 супени лъжици (за слепване на ореховките).

Добавяте смлените орехи и разбърквате отново.

С помощта на шприц оформяте приблизително еднакви кръгчета в тава, върху готварска хартия и ги печете 10 минути на фурна загрята до 160 градуса.

Готовите ореховки оставяте да изстинат преди да отлепите от хартията. След това ги намажете със сместа от белтък и захар и слепете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар