Слепени ореховки

22/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 053
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (само белтъците)
  • захар - 180 г
  • орехи - 200 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате белтъците на сняг с щипка сол. Добавяте захарта и отново разбивате с миксер. Отделяте от сместа 2 супени лъжици (за слепване на ореховките).

Добавяте смлените орехи и разбърквате отново.

С помощта на шприц оформяте приблизително еднакви кръгчета в тава, върху готварска хартия и ги печете 10 минути на фурна загрята до 160 градуса.

Готовите ореховки оставяте да изстинат преди да отлепите от хартията. След това ги намажете със сместа от белтък и захар и слепете.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар