Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с белтъчена глазура

Бисквитена торта с белтъчена глазура

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Бисквитена торта с белтъчена глазура1 / 2
07/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8 парчета
"Нищо чудно, че не може да се отървете от гости, когато приготвяте толкова вкусни сладкиши"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка Закуска
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 пакетче
  • какао - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко. След това начупете бисквитите на дребно и ги залейте с млякото.

Разбийте размекнатото краве масло със захарта.

Отделете жълтъците от белтъците и ги поставете при маслената смес. Изсипете вътре и бисквитите. Прибавете какаото и ореховите ядки. Разбъркайте добре, за да получте гладка смес.

Прехвърлете сместа във форма за торта.

Разбийте отделените белтъци на сняг. Каремелизирайте захарта и я прибавете към белтъците.

Оформете белтъчена шапка върху тортата и я сложете в хладилника, докато стане време за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: