Карамелизирано грозде

13/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Възползвайте се от щедрите дарове на лятото, за да опитате най-вкусните десерти!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 819
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • грозде - 2 чепки, с бели, едри зърна
  • вода - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • захар - 2 1/2 ч.ч. (500 мл)
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязват се гроздовите зърна, измиват се добре, забива се клечка за зъби във всяко зърно.

В подходящ съд се добавя захарта и лимонтузуто. След като заври се оставя на огъня около 15 мин.

Гроздовите зърна се потапят в сиропа едно по едно. Сервират се в подходяща чиния, намазана с масло.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар