Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с козе сирене

Чийзкейк с козе сирене

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Чийзкейк с козе сирене1 / 2
30/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • БЛАТ
  • бисквити - 3 опаковки
  • масло - 1 пакетче
  • ЗА КРЕМА
  • маскарпоне - 250 г
  • сирене - 250 г прясно, козе
  • лимони - 1/2 бр. (сока и кората)
  • кисело мляко - 150 г (отцедено)
  • мента - 7 листа
  • желатин - 1 и 1/2 пакетчета
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат на брашно и се размесват с разтопеното масло. Получената смес се разпределя върху дъното на форма и се оставя в хладилника. Желатинът се накисва в 3 супени лъжици вода, докато набъбне и се разтапя на водна баня.

Двата вида сирене се разбиват. Към тях се добавят киселото мляко, яйцата, едно по едно, сокът и настърганата кора от лимона, наситнените ментови листа и желатинът.

Сместа се разбива, докато се получи пухкав крем и се изсипва върху блата. Пече се един час на 165 градуса. Изстиналият кейк се оставя в хладилника за няколко часа, като преди сервиране се наръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: