Орехов чийзкейк с овесени бисквити

08/04/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор3141037
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити – 100 г овесени
  • орехи – 200 г смлени
  • масло – 100 г
  • ЗА КРЕМА
  • сирене – 250 г филаделфия
  • кафява захар – 200 г
  • брашно – 2 с.л.
  • сметана – 100 г заквасена
  • ванилия – 1 пакетче
  • яйца – 3 бр.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • мляко – 100 мл кондензирано
  • орехи – 5 с.л. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надробените бисквити се смесват с ореховите ядки и разтопеното масло. Сместа се разпределя по дъното на подходяща форма, пече се около 10 минути на 175 градуса и се оставя да изстине.

Смесват се разбитото сирене, захарта, яйцата, ванилията, брашното и сметаната. Всички продукти се разбиват, докато се получи пухкав крем. С него се намазва блатът и се пече около 60 минути на 160 градуса.

През това време се слагат в тенджера ореховите ядки и кондензираното мляко. Сместа се разбърква няколко минути и се отдръпва от огъня. Изстиналият чийзкейк се намазва с ореховото мляко и се оставя в хладилник за няколко часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар