Чийзкейк по азиатски

12/04/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 684
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 100 г царевични
  • шам фъстък - 200 г печени и смлени ядки
  • масло - 100 г краве
  • ЗА КРЕМА
  • сирене - 1 кг Филаделфия
  • захар - 3 с.л.
  • мляко - 200 г кондензирано
  • яйца - 4 бр.
  • лимони - 1 бр. (кората и сока)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надробените бисквити се смесват с ядките и разтопеното краве масло. Сместа се разпределя върху дъното на форма и се оставя в хладилник.

Смесват се пасираното сирене, захарта, яйцата, настърганата лимонова кора, лимоновият сок и млякото. Всички продукти се пасират, за да се получи пухкав крем.

Блатът се покрива с приготвената смес и се пече 60 минути на 165 градуса. Готовият чийзкейк се оставя на студено за няколко часа. Преди сервиране всяко парче се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!