Фламбирани палачинки

04/05/2009
от ИринаНовак
"Един съвет към начинаещите кулинари - Преди да пристъпите към първото си фламбиране, непременно пригответе пожарогасител "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 712
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесете в дълбок съд брашното и нишестето. Прибавете солта, олиото, захарта, яйцето и ванилията. Разбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто.

Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън.

Отделно запържете бадемите на слаб огън с маслото. Прибавете меда и намажете с тази смес палачинките. Навийте ги на рула и ги наредете една до друга в затоплен съд. Залейте ги с предварително загретия ром и ги запалете веднага.



подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Вени
Вени
04.07.2013 17:09
Не трябва да са Фламбирани а Алкохолни палачинки!!!
1
0
веселина  сарафова
веселина сарафова
06.07.2009 15:04
мисля,че ще са вкусни. трябва да ги опитам
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв