Бисквитен сладкиш с бял шоколад

06/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета Закуска
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • ром - 1 капсула есенция
  • орехи - 1 ч.ч.
  • За глазурата
  • бял шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
  • шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на дребно и ги залейте с прясното мляко. Разбъркайте и изчакайте да поемат млякото.

Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете есенцията и какаото.

Смесете ореховите ядки с бисквитите и разбъркайте. Съберете двете смеси и бъркайте, за да получите гладка смес.

Оформете сладкиша в правоъгълна форма и го сложете за няколко часа в хладилника да се стегне.

Направете глазурата като разтопите на водна баня маслото и шоколада. Докато сместа е още топла, залейте сладкиша. Поръсете с шоколадови пръчици и отново сложете в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар