Механджийски език с доматен сос

20/01/2013
Mary
отMaryНовак
"Семпло и вкусно - с това ястие просто няма как да сгрешите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 350
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езиците се сваряват в подсолена вода, в която се прибавят 1/2 глава целина. Добавят се нарязани на едро 1-2 моркова и една глава лук, нарязан напречно. След като езиците се сварят, се обелват.

Приготвя се доматен сос, като се задушава една глава ситно нарязан лук в 100 мл олио. След като лукът омекне, се прибавят 2 с.л. доматено пюре. Когато пюрето се запържи, се слага 1 ч.л. брашно, запържва се леко и се залива с гореща вода.

Посолява се и се прибавят 1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. смлян черен пипер и 1 дафинов лист. Оставя се да кипне и се сваля от огъня. По желание се пасира.

Предварително нарязаният на тънки продълговати филийки език се залива със соса.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар